We weten allemaal dat een gezonde leefstijl bijdraagt aan je gezondheid en aan plezier hebben in het leven. Nu we ons afgelopen jaar zo hebben moeten aanpassen is het goed om te weten waar je dan op kunt letten.

 

Goede voeding is belangrijk voor je weerstand. Zorg voor een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente, fruit en water. Vermijd zoete producten met veel geraffineerde suikers en eet koolhydraten met mate. Vervang pakjes en zakjes zoveel mogelijk door verse ingrediënten. Nu we door meer thuiswerk minder reistijd hebben, hebben we meer tijd om te koken.

 

Beweeg regelmatig, wees creatief in het vinden van manieren om te sporten. Twee keer per week intensief sporten is al prima voor je stofwisseling. Zeker nu we zoveel thuis zitten. Wellicht is de lunchpauze nu een optie

 

Zorg voor voldoende ontspanning zodat je werkstress en andere stress beter kunt relativeren en kunt genieten van een moment voor jezelf. Tijdens je werk zijn 90 seconden micro breaks ideaal om even te ontspannen.

 

Denk positief en kijk naar je mogelijkheden. Juist als je stress ervaart of beperkt bent in je vrijheid is het belangrijk om de focus te houden op wat er wèl kan.

 

Investeer in ondersteunende relaties. Mensen zijn sociale wezens en we hebben sociale contacten nodig om ons lekker in ons vel te voelen. Van wie krijg je energie? Wie kost je energie?

 

Ga na wat jouw leven zinvol maakt. Waar wordt je enthousiast van? Wat heb je altijd al willen doen maar steeds aan de kant geschoven? Wat geeft jou energie?

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment