In het leven draait alles om balans. Balans tussen werk en privé, balans tussen inspanning en ontspanning, balans tussen gezond eten en zondigen en ga zo maar door. Ook in ons lichaam gaat het om balans. Als Hashimoto patiënt weet ik er alles van hoe het voelt als je lichaam uit balans is. En ook hoe het is als je hoofd vindt dat je nog wel even door kunt (of moet) gaan en het lichaam dat niet volhoudt.

We beseffen meestal wel hoe belangrijk die balans is maar vaak zijn we pas echt gemotiveerd om daarnaar te luisteren als we uit balans zijn. Als we pijn hebben of klachten die maar niet over gaan. Als die vervelende vermoeidheid maar niet weg gaat. Of als die buikpijn na het eten weer komt opzetten. Maar zo ver hoeft het natuurlijk niet te komen.

Ons lichaam geeft namelijk bij elke disbalans een signaal. Het heeft namelijk zo zijn ingebouwde beveiligingsmechanismen waar het slim gebruik van maakt. Een kleine disbalans is snel hersteld en heeft in de praktijk weinig gevolgen. Daar merk je eigenlijk niks van. Hoe groter de disbalans, hoe meer moeite het lichaam moet doen om de balans te herstellen. Om dit goed aan te kunnen is een aantal dingen van belang, namelijk een goed werkend immuunsysteem maar ook dat we luisteren naar de signalen van ons lichaam en ons lichaam goed verzorgen.

Zo heb ik zelf ervaren dat mijn leefstijl een belangrijke oorzaak was van mijn disbalans. Gelukkig weet ik waar ik op moet letten. Door mijn eigen coach te zijn, luister ik beter naar mijn lichaam dan voorheen en pas ik alles wat ik geleerd heb tijdens mijn opleidingen op het gebied van voeding, natuurgeneeskunde, stressmanagement, persoonlijke ontwikkeling, coaching en training toe op mezelf. Hierdoor vind ik mijn balans snel weer terug.

Als je meer wil weten over leefstijl, voeding en stress, neem dan contact met me op. Ik vertel je graag over mijn ervaringen.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment