In het kader van mijn opleiding tot Trainer Hormoonfactor bij Ralph Moorman heb ik gisteren een cliënt mogen begeleiden bij het oefenen met “focussen op de kern”. Dit is een methode waarbij je stap voor stap toewerkt naar het realiseren van je doel. Het lijkt een open deur maar het is niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Onze gedachten zitten ons nogal eens in de weg. Belemmerende gedachten zoals “ik moet dit eerst afmaken, dan pas kan ik ontspannen” of ”als ik 10 kilo afval, ben ik pas tevreden”. “Als ik met pensioen ben, ga ik genieten” is er ook zo één. En dan loopt de weg om te komen van waar je bent naar waar je wil zijn ook nog weleens niet zoals gepland.

 

Maar waarom niet nù ontspannen, nù genieten en nù tevreden zijn? Hoe kun je tevreden zijn met wat je hebt en aanvaarden dat dat waar je naar streeft er nog niet is?

 

Word je bewust van waar je de lat legt. Die leggen we namelijk makkelijk veel te hoog. Vaak heb je dat niet eens in de gaten. Je merkt het pas als het maar niet lukt om je einddoel te halen omdat er steeds iets tussendoor komt. En je gedachten gaan maar door. “Zie je wel…ik zei het toch..” Vervolgens ga je nog harder werken om het alsnog allemaal rond te breien. Intussen zit je zoveel en zo diep in je hoofd dat je de verbinding verliest met waar het nou echt om gaat, met wat er in je hart zit.

 

Door je daarvan bewust te worden, kun je zachter zijn voor jezelf, doelen stellen die bij je passen en een realistisch tijdpad maken. De weg er naartoe is misschien nog wel belangrijker dan het doel op zich. Immers met het zetten van elke nieuwe stap creëer je je eigen leven. Als je daarin bewuste keuzes maakt, kan dat wat voor jou is weggelegd, zich als vanzelf ontplooien. En het wordt makkelijker als je kleine stapjes zet op weg naar je doel. Stapjes die je makkelijk kunt integreren in je dag en in je gewoonten op weg naar dat wat je werkelijk wil.

 

Maak er bijvoorbeeld een gewoonte van om elke dag een half uur iets te doen waarvan je echt geniet. Geef jezelf liefde en aandacht, heb oog voor jouw behoeften en je zult zien dat je een (heel andere) verbinding krijgt met jezelf. De verbinding met jouw kern.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment