Heb jij je al eens afgevraagd hoeveel invloed leefstijl heeft op je gezondheid? Voeding, training, slapen en stress zijn thema’s die veel impact hebben. Ze kunnen je hormonen volledig uit balans brengen.

 

De meesten van ons weten wel dat gezonde voeding belangrijk is, maar wat is dat dan? Wat voor de één gezond is, hoeft dat voor de ander niet te zijn. Zo worden gluten in verband gebracht met Coeliakie. Maar ook zonder deze auto immuunziekte kun je behoorlijk last hebben van dit eiwit dat in verschillende granen zit.

 

Nu we niet naar de sportschool kunnen, staat het trainen bij veel mensen op een laag pitje. Waarom is trainen zo belangrijk? En wat is het verschil tussen trainen en bewegen? Hoe kun je ervoor zorgen dat jouw training bijdraagt aan je gezondheid?

 

Een goede nachtrust is onontbeerlijk voor herstel en vernieuwing van je lichaam. Maar stress heeft veel invloed op je nachtrust en je gezondheid. Het ondermijnt alles, je nachtrust maar ook een goede vertering en spieropbouw. Van langdurige stress  kun je behoorlijk last krijgen. Het kan leiden tot aandoeningen en ziektes, waarvoor je een pijnstiller of medicatie kunt nemen. Dit kan de pijn snel verlichten en je weer op de been helpen. Symptoombestrijding kan daarom heel zinvol zijn.

 

Met leefstijlverbetering kun je zelf inzetten op het verbeteren van je gezondheid, je nachtrust, je conditie en je humeur. Je bepaalt zelf welke vernieuwingen je wilt aanbrengen. Ik kan je daarbij begeleiden. Een gezonde leefstijl kan ervoor zorgen dat eventuele medicatie afgebouwd kan worden of helemaal niet meer nodig is. Ik vertel je er graag meer over.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Post comment